IKLAN TAJAAN

April 07, 2011

Assalamualaikum w.b.t dan salam ukhwah kepada muslimin dan muslimat yang dirahmati oleh Allah s.w.t dan selawat dan salam atas junjungan Nabi Muhammad S.A.W dan para anbiya serta salafus solih.

Alhamdulilah hi robbi alamin wasolah tu wasalam muala syaidina muhammadin wa ala ahlihi wasabihi wasalam, robbi solih wayar sirli amri wahlul data min li sani kauli.

Muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah,
segala puji-pujian kepada Allah S.W.T yang menciptakan kita dari setitis air mani dan Allah juga lah yang menarik nyawa kita bila-bila masa dan kita mestilah menjaga ibadah kita sebelum Allah menarik nyawa kita sepanjang masa.

Muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah,
 pada entri yang lepas kita telah membincangkan dan membahaskan tentang tanda-tanda kiamat yang kita menyentuh tentang kegagalan umat islam dalam mencari rezeki yang halal dalam apa-apa kes yang terjadi kerana ia disebabkan kemiskinan yang melampau dan kenaikan harga barang yang mennyebabkan umat islam ambil apa sahaja rezeki tanpa memperduli rezeki itu haram atau halal yang diambil secara lewa dan main-main sahaja.

Muslimin dan muslimat yang dirahmati Allah,
dalam mencari rezeki yang ada bermacam-macam cara untuk mencari rezeki diantaranya melihat dahulu tempat kerja dan sentiasa mencari sesuatu benda yang senang-senang pasti mendapat rezeki yang halalan toyyiban.

itu sahaja yang dapat saya sampaikan dan insyallah kita akan berjumpa lagi dan jaza kaullah hu minkum dan assalamualaikum.

Tiada ulasan: